Zapad želi da sačuva terorističke enklave u Idlibu

© Sputnik / Dmitry AstakhovSB UN
SB UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Zapad pokušava da sačuva terorističke enklave u Idlibu“, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici SB UN o Idlibu.

„Sačuvati terorističke enklave u Idlibu — to je glavni cilj naših zapadnih kolega“, rekao je Nebenzja, komentarišući optužbe na račun Rusije, prema kojima ona, navodno — bombarduje ovu sirijsku provinciju.

Stalni predstavnik Rusije je primetio da su se aktivirali i teroristi iz grupe Haйat Tahrir Aš-Šam i prilazima Idlibu. On jeskenuo pažnju i da teroristi povećavaju vojni potencijal, primetno je povećanje količine stranog oružja, uključujući letelice i višecevne bacače.

Ruski diplomata je optužio UN da ćute o žrtvama terorista u Siriji. On je pozvao organizaciju da ne objavljuje neproverene informacije o Idlibu.

„Pozivamo sekretarijat UN i specijalizovane agencije organizacije da ne žure u objavljivanju neproverenih informacija. Podaci treba da se daju iz proverenih izvora, koje treba obavezno i uvek još jednom proveriti. Govori se da Rusija namerno bombarduje bolnice, što je laž“, rekao je ruski predstavnik u svetskoj organizaciji.

Nebenzja je apelovao i da se Moskva ne ometa u uspostavljanju mira u Siriji, i to tako što se stvara političko pokriće za teroriste.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije negiralo optužbe „Belih šlemova“ da je ruska avijcija bombardovala pijacu u Idlibu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala