Ukrajinski sud zaplenio ruski tanker

© REUTERS / HANDOUT / Ukrajinska obalska stražaRuski tanker "Nika spirit" zaplenile su ukrajinske bezbednosne snage u luci Izmail
Ruski tanker Nika spirit zaplenile su ukrajinske bezbednosne snage u luci Izmail - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Ukrajini je sud zaplenio ruski tanker „Nika spirit“ zajedno sa dokumentima koji su oduzeti prilikom pretresa, izjavio je glavni vojni tužilac zemlje Anatolij Matios.

„To smo uradili. Tačka!“, napisao je Matios na Fejsbuku.

On je naglasio da je ukrajinski sud proverio ispravnost akcija vojnih tužilaca i istražitelja Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

Istakao je da ukrajinsko zakonodavstvo ne predviđa dobijanje odobrenja ili dozvole konzula, ili predstavnika diplomatskog organa za održavanje istražnih akcija na morskom i rečnom transportu koji se nalazi na teritoriji Ukrajine.

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je prošle nedelje da je u luci Ismail u Odeskoj oblasti zadržala ruski tanker „Nika spirit“. Ukrajinska strana tvrdi da se on nekada nazivao „Nejma“ i da je navodno učestvovao u blokiranju prolaska ukrajinskih ratnih brodova tokom incidenta u Kerčkom moreuzu. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, ruska strana razjašnjava okolnosti zadržavanja tankera kako bi preduzela adekvatne mere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala