Supruga vladara Dubaija traži zaštitu od engleskog suda zbog maltretiranja i prisilnog braka

© AFP 2023 / STR Šeik Mohameda bin Rašid el Maktum, vladar Dubaija
Šeik Mohameda bin Rašid el Maktum, vladar Dubaija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jordanska princeza Haja, supruga vladara Dubaija šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, zatražila je na engleskom sudu naredbu protiv maltretiranja i nalog za zaštitu od prisilnog braka, prenosi Rojters, pozivajući se na sudske dokumente.

Princeza Haja bin el Husein (45), ćerka pokojnog jordanskog kralja Huseina i polusestra kralja Abdulaha, zatražila je i starateljstvo nad decom.

Rojters navodi da nalog za zaštitu od prisilnog braka, prema britanskom zakonodavstvu, pomaže onima koje neko tera na brak, ili su već u nametnutom braku.

Agencija dodaje da nije jasno na koga se odnose zahtevi princeze Haje, koja je pobegla u London, nakon što je saznala da ju je suprug lagao o „zatvaranju i mučenju njegove starije ćerke princeze Latife“.

​Najmlađa od šest šeikovih supruga sada je u Velikoj Britaniji sa 11-godišnjom ćerkom Džalilom i 7-godišnjim sinom Zajedom i sprema se za višemilionski razvod i za borbu za starateljstvo nad decom.

Prema pisanju britanskih medija, ona se, nakon što je saznala je istinu o tome šta je njen suprug uradio sopstvenoj kćerki, bojala da će se isto desiti i njoj, preneo je Tanjug.

Latifa Muhamed el Maktum, ćerka vladara Dubaija, napustila je Dubai na jahti prošle godine, ali su je uhapsili specijalci i trenutno se nalazi u zatvoru. Ona je pre hapšenja snimila nekoliko video-snimaka u kojima je rekla da joj je život privid, da su je mučili i da je dve godine bila u zatvoru, nakon što je kao tinejdžerka pokušala da pobegne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala