Oglasili se i Japanci, objasnili zašto ulažu baš u Srbiju

CC0 / Wikipedia / Zgrada japanske kompanije za proizvodnju guma "Tojo"
Zgrada japanske kompanije za proizvodnju guma Tojo  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japanska kompanija „Tojo tajers“ oglasila se saopštenjem na svom sajtu povodom informacije da će graditi svoju fabriku u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, u planu su osnivanje podružnice u Republici Srbiji i gradnja novog pogona za proizvodnju guma u ​Inđiji.

Dalje se navodi da „Tojo“ isporučuje gume za evropsko i rusko tržište iz fabrika u Japanu i Maleziji, a da bi od 2022. godine nova proizvodna baza u Srbiji trebalo da preuzme ključnu ulogu u tom pogledu, prenosi B 92.

Tojo će početi izgradnju fabrike u Srbiji u maju 2020. godine, pokrenuće proizvodnju guma u januaru 2022. godine, sa kapacitetom od pet miliona guma godišnje do leta 2023. godine.

„IoT (Internet stvari) će biti u potpunosti instaliran u ovoj fabrici, koja će funkcionisati kao sofisticirana pametna fabrika“, dodaje se i navodi da Republika Srbija ispunjava sve zahteve za „Tojo tajers“.

„Izvanredni resursi visokokvalifikovane radne snage sa relativno niskim platama, integracija automobilske industrije kroz tekuća ulaganja stranih kompanija i rastući odnos sa Japanom. Dakle, veoma atraktivno poslovno okruženje u Evropi“, navela je ta kompanija razloge za ulaganje u Srbiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala