Misteriozni nestanak indijskog „kralja kafe“ i još misterioznije oproštajno pismo (foto)

CC0 / Pixabay / Kafa
Kafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
V. G. Sidarta, osnivač indijskog lanca kafe „Kofi dej“, nestao je juče u indijskom gradu Mangaloru, a za sobom je ostavio oproštajno pismo.

Kompanija, koju je osnovao 1993. godine u Bangaloru, prerasla je u najveći indijski lanac kafe sa preko 1.700 prodajnih mesta u 245 gradova Indije, a prisutna je i na svetskim tržištima, piše „Indija tudej“, a prenosi „Indeks“.

V. G. Sidarta je viđen poslednji put kako izlazi iz svog automobila u blizini reke Netravati, kraj Mangalora, u ponedeljak, u večernjim časovima.

​Prema rečima njegovog vozača — Sidarta ga je zamolio da stane kraj reke da bi izašao nakratko iz automobila. Kada se nakon nekog vremena nije pojavio, vozač se uspaničio i pozvao njegovu porodicu.

Kompanija „Kofi dej enterprajzis“ saopštila je da je iza sebe ostavio poduže emocionalno pismo upućeno Upravi kompanije, u kojem kaže da jednostavno odustaje i da na sebe preuzima svu odgovornost za poslovanje kompanije.

Indijski političar H. D. Kumarasvami smatra da se taj nestanak možda može povezati sa poreskim maltretiranjem „kralja kafe“.

​Koliko je poznato, Sidarta poseduje 33 odsto kompanije, dok njegova žena i porodica imaju još 21 odsto udela u kompaniji, što znači da je kompanija zapravo u većinskom vlasništvu porodice, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala