Ruski helikopteri Mi-35 i Mi-17 u Srbiji krajem ove ili početkom sledeće godine

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaHelikopteri MI-35M
Helikopteri MI-35M - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za RTS da će ruski helikopteri Mi-35 i Mi-17 biti dopremljeni u Srbiju do kraja ove ili početkom sledeće godine.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija od Rusije kupila četiri nova helikoptera Mi-35 i tri Mi-17.

„To su helikopteri koji su potpuno novi, najbolji na svetu, očekujem da će stići do kraja godine ili početkom sledeće. Decenijama nismo obezbedili sredstva za vojsku“, istakao je ministar odbrane.

Kada je reč o novim oklopno-izviđačkim vozilima BRDM-2MS koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Rusije, Vulin je kazao da će VS sada biti u stanju da bolje štiti svoje ljude.

„Dobili smo vozilo najviših standarda, koje može da detektuje cilj na pet kilometara u toku dnevnih i na 3,5 kilometara u toku noćnih uslova. Naše jedinice će bezbednije obavljati zadatke. Ovo vozilo može da zaštiti ljude, otkrije namere neprijatelja i dopremi informacije“, istakao je ministar odbrane.

Komentarišući saopštenje NATO-a u kojem se ističe da Alijansa poštuje suvereno pravo svih država da biraju s kim će sklapati političke sporazume iz oblasti bezbednosti, Vulin je rekao da je Srbija značajan i pouzdan partner.

„Srbija nije teroristička teritorija kao Kosovo, već je sigurna zemlja. Što smo snažniji, rat će biti dalje od nas. Jaka Srbija je garant stabilnosti i mira na Balkanu“, naglasio je ministar odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala