Forin polisi objasnio zašto Vašington treba da ulije Moskvi strah u kosti

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države moraju da učine dve stvari za poboljšanje odnosa sa Rusijom, od kojih je jedna da uliju strah u kosti Moskvi, piše časopis „Forin polisi“.

Autor članka smatra da bi za obuzdavanje Rusije sledeći američki predsednik morao da pronađe način da je natera da se plaši Sjedinjenih Američkih Država, kako bi Moskva prekinula da „deluje nekažnjeno“. Međutim, istovremeno bi Vašington trebalo da pronađe način da zadobije poverenje stanovnika Rusije, ističe se u članku.

U tekstu se naglašava da Rusi navodno greškom smatraju Sjedinjene Američke Države kao pretnju, pa Vašington ne treba samo da zadobije poštovanje predsednika Vladimira Putina, već i poverenje budućih generacija Rusa, barem u meri u kojoj oni američku politiku ne bi doživljavali kao pretnju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državna sekretarka SAD Hilari Klinton pritiskaju crveno dugme - Sputnik Srbija
Nikad gori odnosi Rusije i Amerike

Autor smatra da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da pribegnu poboljšanju javne diplomatije kako bi pošteno „izražavale zabrinutost zbog stanja ljudskih prava“, bez pokazivanja namere da svrgnu ruske vlasti, već naprotiv, otvoreno izjavljujući da Vašington nema takvu nameru.

Međutim, prema njegovom mišljenju, čak i kada bi se pridržavale tih pravila, Sjedinjene Američke Države neće moći preko noći da smene „agresivnu“ spoljnu politiku Moskve, a odstupanje od trenutne dinamike u odnosima dve zemlje na duži rok zahtevaće dugoročne napore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala