Ekološki incident u Bečićima, turisti „zarobljeni“ u hotelu

CC BY-SA 2.5 / Vikipedija / Bečići
Bečići - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Bečićima, kod Budve, dogodio se veliki ekološki incident kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode VTE na samoj plaži ispred hotela „Iberostar belvi“, prenele su podgoričke „Vijesti“.

Iz uprave hotela za taj list kažu da je više od hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris.

Oni su najavili sa će podneti tužbu protiv VTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako kažu, njima tur operatori „Nekerman“, TUI i „Tomas Kuk“ najavili tužbe zbog negodovanja gostiju.

Hotelska kompanija i njeno osoblje su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu, navode „Vijesti“.

Na plažu su juče stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije VTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, tehnički direktor hotela „Iberostar belvi“ Petko Đogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje videlo da je došlo do začepljenja.

„U pitanju je nepouzdan sistem, jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela ’Montenegro‘“, kazao je Đogo.

Iako se očekivalo da je problem rešen, juče oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

„Fekalije su počele da se izlivaju u nedelju uveče, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo juče u 11 časova. Uprava VTE samo kaže da im kompjuter govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos“, istakao je Đogo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala