Vulin: Na KiM procentualno najveći broj boraca DAEŠ-a

© AP Photo / Maya AlleruzzoBorbe u Baguzu u Siriji
Borbe u Baguzu u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je Kosovo, u odnosu na broj stanovnika — teritorija koja ima najveći broj boraca DAEŠ-a na svetu.

„Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika pretnja svim hrišćanima, a svakako su pretnja i za mir i za stabilnost čitavog regiona“, rekao je Vulin za „Kurir“ povodom nedavnog upozorenja Ambasade SAD u Prištini američkim građanima na moguće terorističke napade na Kosovu.

U upozorenju Ambasade SAD na Kosovu, podseća ovaj list, navodi se da i tokom letnje sezone mere bezbednosti ostaju na visokom nivou, zbog stalnih pretnji transnacionalnih terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

„Ako SAD žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, neka učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, takozvana ’vojska Kosova‘. Povratnici sa ratišta u Siriji biće manja pretnja od teško naoružanih šiptarskih terorista iz redova bivšeg i sadašnjeg ’OVK‘“, poručio je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala