Vučić o aktuelnom sporu između Popovića i Brnabićeve: Biće sve u redu

© Sputnik / Nikola JoksimovićNenad Popović
Nenad Popović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je Nenad Popović, kao ministar, trebalo da se konsultuje sa premijerkom po pitanju Kosova i Metohije, ali je uveren da nije imao zle namere.

Vučić je tako komentarisao izjavu Popovića, koji je rekao da je Briselski sporazum mrtav, uz opasku da na takve izjave ima pravo kao šef stranke, ali da je kao ministar trebalo da se konsultuje sa premijerkom Anom Brnabić koja mu je, kao članu svoje Vlade, zamerila na toj izjavi.

Na pitanje da li stav ministra Popovića narušava stabilnost Vlade, Vučić je rekao da uvek podržava Anu Brnabić i „da će sve biti u redu“.

„Rekao je da je Briselski sporazum mrtav. Da li je mrtav ili ne, nije na njemu, kao članu Vlade, da procenjuje. Da li smo završili sa evropskim integracijama, nije njegovo da procenjuje kao član Vlade, već samo kao lider partije. Ali, pošto je član Vlade — trebalo je da se konsultuje“, objasnio je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio i da se razgovorom može sve rešiti, kao i uvek.

Kritikovao je licemerje kod onih koji bi da govore kako neko štiti Ustav ili ne, a koji najgore govore o Popoviću.

„Samo bi da nađu da ima sukoba, pukotina i problema... Život nosi sa sobom i različite stavove, a važno je da sednete i razgovarate“, poručio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala