U Libiji od dva ukrajinska aviona ostali samo repovi (foto)

© Sputnik / Varvara Gert'e / Uđi u bazu fotografijaIl-76MD
Il-76MD  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na internetu se pojavila fotografija uništenih ukrajinskih transportnih aviona Il-56 u Libiji. Kako se vidi iz slike koju je na Tviteru objavio korisnik Lost Armour, od aviona su ostali samo repovi i manji deo trupa.

Dva Il-76 koja su pripadala firmi sa Devičanskih ostrva uništeni su 26. jula tokom napada dronova. U vazdušnom napadu poginuo je komandir posade jednog od transportera Vladimir Buhaljski, dok je pokušavao da izvuče dokumenta iz kabine.

Prema podacima vojnog bloga BMPD, avione su iznajmili Ujedinjeni Arapski Emirati i korišćeni su za isporuke oružja vojsci maršala Halife Haftara.

Podsetimo, komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar je 4. aprila naredio svojim snagama da počnu ofanzivu na Tripoli kako bi se „oslobodio od terorista“. Mediji su saopštili da su jedinice Libijske armije preuzele kontrolu nad gradovima Garjan i Surman južno od glavnog grada Libije. Sa druge strane, premijer vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju Fajez Saradž naredio je da se ukoliko bude potrebno upotrebi sila nakon saopštenja da je Libijska nacionalna armija uspostavila kontrolu nad gradovima južno i zapadno od Tripolija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala