Teroristi nastavljaju organizovanje napada na bazu „Hmejmim“ u Siriji

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuski lovac-bombarder Su-34 sleće u avio-bazu Hmejmim u Siriji
Ruski lovac-bombarder Su-34 sleće u avio-bazu Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi nastavljaju sa pokušajima da organizuju napade na vazduhoplovnu bazu „Hmejmim“ u Siriji, izjavio je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Sergej Rudskoj.

„Teroristi ne prekidaju sa pokušajima da organizuju napade na vazduhoplovnu bazu ’Hmejmim‘. U tu svrhu koriste raketne višecevne sisteme i udarne bespilotne letelice“, objasnio je Rudskoj.

Prema njegovim rečima — militanti su izveli pokušaje raketiranja ruskih objekata sa teritorije zone deeskalacije Idlib 17. i 21. jula ove godine. Sredstva protivvazdušne odbrane ruske vazduhoplovne baze odbila su ove napade.

Rudskoj je dodao da su letovi avijacije ruskih vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji svedeni na minimum u okviru borbene obuke i dodatnog obaveštavanja, kao i da ruska vazduhoplovna baza „Hmejmim“ i logistički punkt ruskih oružanih snaga „Tartus“ rade normalno.

„Grupa ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji sprovodi operativnu i borbenu obuku i nalazi se u borbenoj gotovosti za izvršavanje zadatka za borbu protiv terorizma. Avionski letovi su svedeni na minimum u okviru borbene obuke i dodatnog obaveštavanja o situaciji“, objasnio je Rudskoj.

On je dodao da ruska avijacija u Siriji gađa samo unapred izviđane ciljeve, čiji su položaji više puta proveravani i svi napadi su precizni.

Rudskoj je naveo da su odredi sastavljeni od 300 terorista 28. jula napali položaje sirijske vojske u oblastima naselja Kafer Jahud i Džalama, a napadi su odbijeni.

„Obaveštajna služba zabeležila je tajno prebacivanje militanata u jugozapadnom delu zone deeskalacije Idlib i u toku su pripreme za ofanzivu“, istakao je Rudskoj.

On je rekao i da je najmanje 500 terorista Hajat Tahrir el Šama predislocirano iz severnih delova provincije Idlib.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala