Saudijska odmazda — tri provincije Jemena mete napada avijacije

© AFP 2023 / FAYEZ NURELDINEAvioni Kraljevskog vazduhoplovstva Saudijske Arabije
Avioni Kraljevskog vazduhoplovstva Saudijske Arabije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U napadu avijacije na čelu sa Saudijskom Arabijom na grad Katabir u provinciji Sada na severu Jemena poginulo je najmanje 13 osoba, saopštila je televizija „Majadin“, pozivajući se na medicinske izvore.

Napad je izveden usred dana na pijacu punu ljudi. Tom prilikom povređene su i 23 osobe, od kojih su 11 deca.

Zvanični predstavnik oružanih pobunjenika Huta u Sani general Jahja Sarija ocenio je ovaj napad na Katabir kao ratni zločin.

„Vazdušni napadi na civilne objekte pokazuju da koalicija trpi poraz na frontu“, rekao je Sarija, obećavši odmazdu na saudijsku teritoriju.

Televizija „Masira“ tvrdi da je pijaca bila neposredni cilj avijacije.

Prema informacijama portala „Saba net“, saudijska avijacija je izvela napad i na provincije Sana i Dalija, odakle su takođe stigle informacije da ima povređenih. U području Hodejre artiljerija arapske koalicije granatirala je područje aerodroma i još nekoliko zona grada. Ima materijalne štete, ali nema podataka o poginulima.

Ranije su Huti saopštili da su bacili raketu na kamp arapske koalicije koji se nalazi zapadno od saudijskog grada Asir. Tom prilikom su, navodno, poginuli i plaćenici koji se bore u saudijskim redovima protiv jemenskih pobunjenika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala