Pompeo otkrio kakav je Putinov engleski jezik

© AP Photo / Alexander NemenovAmerički državni sekretar Majk Pompeo i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Sočiju
Američki državni sekretar Majk Pompeo i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija SAD očekuje proširenje dijaloga o strateškoj stabilnosti sa rukovodstvom Rusije i priključenje Kine tom dijalogu, saopštio je državni sekretar SAD Majk Pomeo u Ekonomskom klubu Vašingtona. On je naveo i da u privatnim razgovorima sa Putinom ruski lider prilično dobro govori engleski jezik.

„Sa Rusima smo imali strateški dijalog koji će, kako se nadamo, prerasti u nešto što pokriva širok spektar pitanja širenja nuklearnog oružja. Nadamo se da će se i Kina pridružiti pregovorima. Smatramo da u današnjem svetu Kina teba da bude deo tih sporazuma. Nadam se da će nas Putin podržati. Mislim da će to i uraditi“, rekao je šef američkog spoljnopolitičkog resora.

Pod „strateškim dijalogom“ on je mislio na pregovore koje su 17. jula održali zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov i zamenik državnog sekretara SAD Džon Saliven u Ženevi. U tim konsultacijama je učestvovala i zamenica državnog sekretara za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost Andrea Tompson. Na tim sastancima strane su razmotrile različita pitanja strateške stabilnosti, uključujući razoružanje i kontrolu naoružanja.

Pompea su zamolili da kaže na kojem jeziku razgovara sa ruskim liderom tokom privatnih sastanaka.

„Mislim da on govori dosta dobro engleski jezik“, izjavi je Pomeo.

„Putin vrlo jasno govori ono što je u interesu Rusije, na čemu zajedno radimo“, naglasio je Pompeo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala