Podgorica opet šalje izaslanika u Knin na proslavu „Oluje“

© Foto : YT/HRTIvan Mašulović na proslavi Oluje u Kninu
Ivan Mašulović na proslavi Oluje u Kninu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kao i prošle godine zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obeležavanju zločinačke akcije „Oluja“ u Kninu. Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

„U skladu sa uobičajenom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO-a, diplomata iz ambasade biće i ove godine prisutan na događaju“, poručili su iz Ministarstva, prenele su „Novosti“.

Prošle godine je na proslavi „Oluje“ bio vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

„Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u ’Oluji‘, ’Bljesku‘, Medačkom džepu i drugim ponižavajuće je za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj ’Lori‘ na najmonstruozniji način“, ukazao je Vučurović.

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore.

„Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno i Crne Gore“, rekao je Nikolić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala