Organi ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji slati komercijalnim letovima u Istanbul

CC0 / Pixabay / Hirurgija
Hirurgija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Agencija Srna objavila je tekst u kojem tvrdi da je jedan od svedoka trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji rekao da su izvađeni organi ubijenih Srba isporučivani redovno od ponedeljka do srede komercijalnim letovima za Istanbul.

Takođe, navodi Srna, u istrazi koju su povodom trgovine organima vodili istražitelji Unmika, svedok, koji je označen slovom „P“, potvrdio je „saznanja“ da je većina članova klana braće Ramuša i Dauta Haradinaja i Naima Maljokua živela u oblasti Tropoje u Albaniji, prenosi RTRS.

Braća Haradinaj, posebno Daut, imaju veoma dobre veze na Bliskom istoku i u Turskoj. Mnogi islamski fundamentalisti su se terorističkoj OVK upravo pridružili u bazama Tropoji i Kukešu, pre i u toku rata na poziv braće Haradinaj, navodi se u Izveštaju sa oznakom „strogo poverljivo“ šefa Misije za istrage zločina iz Skoplja i Prištine Emona Smita.

Agencija navodi da je u posedu poverljive prepiske Smita sa šefom Misije za istrage Patrikom Lopesom Teresom, u kojoj Smit, na Teresov zahtev, dostavlja izveštaj o ishodu razgovora koje je imao sa šefom Odeljenja Unmika za pravosuđe Polom Kofijem u vezi sa zločinima na Kosovu i Metohiji, sa posebnim osvrtom na „Žutu kuću“ na severu Albanije.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na ovom linku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala