Iran najavljuje vojne vežbe sa Rusijom u Ormuskom moreuzu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDan ratne mornarice Rusije
Dan ratne mornarice Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran je saopštio da namerava da izvede sa Rusijom zajedničke vojne vežbe ratnih mornarica u Indijskom okeanu i u području Persijskog zaliva, saopštio je agenciji IRNA komandant Ratne mornarice, kontraadmiral Husein Hanzadi.

„Mi smo se dogovorili (sa Rusijom) o izvođenju zajedničkih vežbi ratnih mornarica u Indijskom okeanu i nadamo se da će vojne vežbe biti održane do kraja godine“, rekao je Hanzadi.

On je naglasio da će vojne vežbe „biti održane u bliskoj budućnosti“. Nije isključio da bi manevri mogli biti održani i u Ormuskom moreuzu.

General Hanzadi je, kako su javili mediji, prisustvovao juče na paradi Ratne mornarice u Sankt Peterburgu.

Krajem marta je ruski lider Vladimir Putin izjavio da je Rusija spremna da nastavi unapređenje partnerskih veza sa državama Bliskog istoka i Severne Afrike.

U međuvremenu, odnosi između Irana i nekih zapadnih država su sve gori. Zaplena „Stene impero“ poslednji je u nizu incidenata otkako su SAD u aprilu pooštrile sankcije Islamskoj Republici. Američki predsednik Donald Tramp povukao se iz nuklearnog sporazuma koji je, zajedno sa šest drugih sila, potpisao američki predsednik Barak Obama pre četiri godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala