Na vodi i u vazduhu — parada brodova Ratne mornarice Rusije (video)

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaDan ratne mornarice Rusije
Dan ratne mornarice Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Sankt Peterburgu je održana glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije. Paradi je prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin.

U glavnoj manifestaciji povodom Dana Ratne mornarice Rusije učestvovalo je oko 4.000 vojnika, 43 broda i 41 helikopter i avion, koji predstavljaju Severnu, Baltičku, Crnomorsku, Tihookeansku i Kaspijsku flotilu. Oni su ploviti i leteti u svečanom stroju u Sankt Peterburgu i u Kronštatu.

Kako je javila agencija IRNA, događaju je prisustvovao, između ostalog, i komandant iranske Ratne mornarice Husein Hanzadi.

Prvi put su na paradi učestvovale fregate „Admiral Kasatonov“, korveta „Gremjašči“, mali raketni brodovi „Mitišči“, „Serpuhov“, veliki brod „Severomorsk“, taktičke grupe patrolnih i protivdiverzantskih brodova, kao i atomska podmornica „Smolensk“.

Prvi put na paradi učestvovali su i brodovi drugih država — fregata Ratne mornarice Indije „Tarkaš“ i razarač „Siang“ Ratne moranarice Kine.

Nakon parade praznik je nastavljen koncertom na glavnom gradskom trgu grupe „Markšajder kunst“ (Markscheider Kunst), a zatim su se predstavili i vojni orkestri Tajlanda i Vijetnama.

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaParada ratnih brodova u Sankt Peterburgu
Na vodi i u vazduhu — parada brodova Ratne mornarice Rusije (video) - Sputnik Srbija
Parada ratnih brodova u Sankt Peterburgu

Praznik će biti završen svečanim vatrometom iznad Neve, koji takođe možete videti uživo na Sputnjiku u 21 čas i 30 minuta.

Svečane parade se održavaju danas i u drugim gradovima, a neki od njih su: Baltijsk, Sevastopolj, Vladivostok, Petropavlovsk-Kamčatski, Arhangelьsk, Novorosijsk i Astrahanj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala