Senator blizak Trampu onemogućio uvođenje sankcija za „Severni tok 2“

© Flickr / rj_schmidtAmerički Senat
Američki Senat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senator Rend Pol sprečio je usvajanje zakona kojim se uvode sankcije „Severnom toku 2“, piše „Dejli Best“.

Kako navodi američki list, Pol je odložio raspravu u Komitetu za inostrane poslove Senata o zakonu kojim se uvode sankcije brodovima koji se bave izgradnjom morskog dela gasovoda i pravnim i fizičkim licima koja su u vezi sa njima.

„Dejli best“ navodi Polovo pismo drugim senatorima u kojem on navodi da će zakon u ovom obliku naneti štetu, ne samo Rusiji, već i saveznicima SAD u Evropi. Između ostalog, po njegovim rečima, izgradnjom podvodnog dela gasovoda bavi se kompanija iz Švajcarske koja ima svoje poslove u SAD, kao i italijanska kompanija čije sedište je u Teksasu.

Pol smatra da, pre donošenja zakona, senatori treba da vide da li je takva strategija efikasna u borbi protiv Rusije i poziva kolege da revidiraju svoj pristup i da odbace dokument.

Američki list podseća da je Pol blizak američkom lideru Donaldu Trampu, a da je prošle godine posetio Rusiju i predao Kremlju pismo od predsednika SAD.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen do kraja 2019. godine, pored „Severnog toka“. On će proći kroz teritorijalne, ili isključivo ekonomske zone država, duž obale Baltičkog mora: Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke. Ostalo je još samo da se građevinska dozvola dobije i od Kopenhagena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala