Rusija pozvala Iran da se uzdrži od koraka koji vode ka eskalaciji

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije nastavlja da poziva Iran da se uzdržava od koraka u vezi sa Nuklearnim programom, koji mogu voditi ka eskalaciji.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov je saopštio da Iran ne odustaje od stava prema kojem se ne obazire na limit teške vode koju može proizvesti prema Nuklearnim sporazumu.

„Taj stav ostaje na snazi, iako mi nastavljamo da pozivamo Irance da se uzdržavaju od koraka koji vode ka eskalaciji“, izjavio je Rjabkov uoči sednice zajedničke komisije za Nuklearni sporazum, koja se održava u Beču.

Rjabkov je ranije rekao da će glavna tema sastanka zajedničke komisije za Iran biti mehanizam „INSTEKS“ (Instrument za podršku u trgovinskim razmenama sa Iranom) i situacija u vezi sa reaktorom u Araki.

Ranije je evropska diplomatska služba saopštila da će vanredno zasedanje Zajedničke komisije za Zajednički akcioni plan o iranskom nuklearnom programu biti održano u Beču 28. jula i da će na njemu biti razmotrena pitanja iranskog Nuklearnog programa „u svim aspektima“.

Sastanku će prisustvovati šefica evropske diplomatije Federika Mogerini i predstavnici Kine, Francuske, Nemačke, Rusije, Velike Britanije i Irana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala