Rusija o Iranu: Situacija kritična, ogradite se od destruktivne politike SAD

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija koja se tiče nuklearnog sporazuma sa Iranom je toliko ozbiljna, da je neophodno što pre organizovati sastanak na nivou ministara, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Svi učesnici ovog susreta moraju da imaju jedinstven stav, da shvate da je situacija kritična i da sastanak ne sme da se odlaže.

„Susret će umnogome zavisiti od toga kako će se odvijati njegova priprema. Ne sme se dozvoliti da se sastanak održi, a da se ne formulišu konkretna rešenja i dalji koraci kako bi se nuklearni sporazum sa Iranom očuvao i kako bismo se ogradili od destruktivne politike Vašingtona“, naglasio je zamenik šefa ruske diplomatije.

Rjabkov je ocenio i da će u bliskoj budućnosti biti sprovedene određene aktivnosti na nivou stručnjaka kako bi se pripremio taj susret.

„Ne želimo da se taj susret na veštački način odugovlači“, dodao je on.

Rjabkov se osvrnuo i na mogućnost susreta ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom na marginama predstojećeg samita Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN), rekavši da su šanse minimalne, imajući u vidu da je do tog samita ostalo jako malo vremena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala