Rusi ubedljivo najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, slede ih Turci

CC0 / Pixabay / Bokokotorski zaliv
Bokokotorski zaliv - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrednosti od 182,6 miliona evra, pokazuju zvanični podaci Centralne banke Crne Gore.

Tradicionalno, najveći kupci su bili Rusi, ali ih polako stižu turski državljani, koji su prethodne godine trgovali nekretnine za čak 25,1 miliona evra.

Od obnove nezavisnosti, Rusi su najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, a taj imidž su zadržali i tokom prošle godine. Kompanije i fizička lica iz Ruske Federacije su prošle godine trgovali nekretnine za 38,9 miliona evra.

Odmah iza Rusa nalaze su Turci, koji su u kupovinu nekretnina uložili 25,1 miliona evra, što je blizu četiri puta više nego 2017. godine, kada su trgovali za 6,8 miliona evra.

Kako tvrde trgovci nekretninama u Crnoj Gori, Turcima su najinteresantniji gradovi Kotor, Budva, a sve više i Podgorica.

Odmah iza turskih državljana, nalaze se državljani Srbije koji su 2018. godine trgovali nepokretnosti za 14,5 miliona evra.

Među većim kupcima nekretnina u Crnoj Gori nalaze se i Švajcarci, koji su trgovali za 13,2 miliona evra, Amerikanci za 10 miliona evra, kao i Nemci za 9,3 miliona.

Milionske trgovine nekretninama u Crnoj Gori ostvarili su i Austrijanci i Šveđani sa po 6,3 miliona evra kupljenih nepokretnosti, Britanci sa 5,9 miliona i državljani UAE, koji su trgovali nepokretnosti za 5,6 miliona evra.

Nešto više od pet miliona evra za trgovinu nekretnina u Crnoj Gori su odvojili i Slovenci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala