Moja Rusija: Koncerti, biblioteka, hotel — među jagodama, paprikama, salatama... (video)

© Sputnik / Olivera IkodinovićDanilovska pijaca
Danilovska pijaca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danilovska pijaca je najstarija moskovska pijaca, koja danas ima svoj hotel za zaposlene, mini biblioteku, obdanište, letnju terasu i restorane brze hrane.

Tokom cele godine na teritoriji pijace organizuju se i brojni gastronomski festivali, daju se časovi iz kulinarstva, održavaju se koncerti, pozorišne predstave, izložbe, susreti sa nutricionistima, kuvarima…

Pijaca je dobila ime po Danilovskom manastiru, koji se nalazio u njenoj blizini. To je bio prvi manastir u Moskvi, osnovan 1282. godine. Podigao ga je prvi knez moskovski Danilo, najmlađi sin Aleksandra Nevskog.

Manastiri su u to vreme bili tradicionalno mesto za okupljanje ljudi, tako da je pojavljivanje tržnice u blizini bio prirodan sled događaja. Samim tim, Danilovski kao trgovačko mesto postoji još od 13. veka.

Na izgledu savremene pijace radila je grupa dizajnera. Samo zdanje zauzima površinu od 4.500 kvadratnih metara, a ukupna teritorija pijace iznosi 12.000 kvadratnih metara, što je kao pola Crvenog trga.

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u video-blogu „Moja Rusija“ svake nedelje vas vodi na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i drugih gradova Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju, osetite duh zemlje i dušu Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala