Tramp: Nema razloga za neprijateljstvo prema Rusiji

© REUTERS / LEAH MILLISDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nemaju razloga za neprijateljstvo prema Rusiji, izjavio je novinarima u Beloj kući predsednik Donald Tramp.

„Svet im (demokratama) se smeje. Nažalost, to je vrlo loše za našu državu. To je loše za naše odnose sa drugim državama, uključujući Rusiju. Nema razloga da ne budemo u dobrim odnosima sa Rusijom. Nema razloga da nemamo dobre odnose sa drugim državama“, rekao je Tramp.

Ponovo je kritikovao demokrate i Roberta Milera, koji je kao specijalni tužilac vodio istragu o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine.

„Ti ljudi su klovnovi. Demokrate su klovnovi, kojima se podsmeva ceo svet“, okarakterisao je svoje protivnike predsednik SAD.

Ruski senator Aleksej Puškov, komentarišući Trampovu izjavu da nema razloga da Vašington i Moskva nemaju dobre odnose, napisao je na Tviteru: „To je istina, ali se ta ocena ni na koji način nije odrazila na politiku njegove administracije: svaki put kada treba izabrati stav prema Rusiji, ona izabere najgori. To je paradoks, ali Tramp je sa svojim izjavama usamljen u sopstvenoj administraciji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala