Održan protest „Jedan od pet miliona“ (video)

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLProtest "Jedan od pet miliona" u Beogradu
Protest Jedan od pet miliona u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu je večeras ponovo održan protest „Jedan od pet miliona“, a ovoga puta tema je bila — sedam godina vlasti partije SNS.

Okupljanje je počelo kod Terazijske česme, gde su bili postavljeni razni predmeti i poruke koje su se odnosile na predstavnike sadašnje vlasti, među kojima su bili i novogodišnji ukrasi, vojna uniforma, fantomka, igračka bagera, karta za metro, i slični predmeti, preneo je Tanjug

Tu je rečeno da je Srbija već sedam godina „okupirana i institucije uzurpirane“, nakon čega je protestna šetnja krenula Prizrenskom ulicom kroz Terazijski tunel, koji su učesnici protesta pokušali da oblepe nalepnicama sa ranijim izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ispred tunela učesnicima protesta se obratio novinar Srđan Škoro, koji je rekao da je to tunel gde komunalci „izbacuju narod i ne dozvoljavaju da se lepe nalepnice“ i naveo da je sadašnja vlast „najgora vlast u istoriji Srbije“.

Šetnja je dalje nastavljena Nušićevom ulicom, pored zgrade RTS-a, gde su paljene baklje i sa jarbola ispred ulaza u tu zgradu skinute zastave sa logom javnog servisa i okačene zastave na kojima je pisalo — „za slobodu medija“ i „za slobodne izbore“.

Protest je završen kod zgrade Predsedništva, gde su učesnici protesta ostavili džakove sa „glasačkim listićima“ na kojima se svaka izborna lista zove „Aleksandar Vučić — Budućnost Srbije“ čime su, kako je saopšteno, želeli da pokažu kako će izgledati glasanja u budućnosti, ukoliko se ne omoguće fer i slobodni izbori.

Nekoliko učesnika protesta je preskočilo zaštitnu ogradu i ostavilo „glasačke listiće“ na stepenište ispred Predsedništva, nakon čega su im prišli pripadnici obezbeđenja, ali incidenata nije bilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala