Naplaćivanje ležaljki na plažama u Crnoj Gori posle 17 sati nije protivzakonito

CC0 / Pixabay / Plaža
Plaža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turistička inspekcija ne može da kazni zakupce koji naplaćuju plažni mobilijar nakon 17 sati, jer to nije zakonom predviđeno, a iz inspekcije savetuju turistima da pre nego uđu na plažu provere na informativnim tablama da li je istaknuta informacija o ograničenom naplaćivanju ležaljki i suncobrana.

Koordinatorka inspekcije za Budvu Angelina Međedović rekla je da je posebno bitno za kupače da vide do kad radi plaža i da li se naplaćuje plažni mobilijar čitav dan ili ima ograničenje, prenosi RTCG.

„Ako ima obaveštenja znači da se preporuka poštuje, ako nema znači da se naplaćuje čitav dan, odnosno celi dan dok radi kupalište“, kazala je Međedovićeva.

I zakupci kažu da su zbunjeni u vezi sa ograničenjem vremena za naplatu ležaljki.

„Još nije određeno definitivno da ne treba da naplaćujemo mobilijar posle 15 sati, pa mi kao privatnici možemo da određujemo da produžimo posle tog vremena“, kaže menadžer jedne od plaža Filip Marković, koji objašnjava da im odgovara naplata posle 15 sati, jer im se dešava da imaju problema sa posetiocima koji ostaju i do ponoći i ostavljaju velike količine smeća, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala