Miting opozicije u centru Moskve (video)

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMiting opozicije u centru Moskve
Miting opozicije u centru Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru Moskve se održava opozicioni skup koji nije odobrila policija. Kako javljaju mediji, više stotina osoba je uhapšeno zbog remećenja javnog reda i mira.

Jedan broj opozicionih kandidata za Dumu Moskve, kojima kandidatura na izborima nije odobrena zbog velikog broja nevažećih potpisa, izašao je na miting koji nije odobrila policija.

Bez obzira na molbu policije da se raziđu, učesnici nedozvoljenog protesta su bacili suzavac, probili kordon i uputili se prema zgradi kabineta gradonačelnika.

Kako javljaju mediji, oko 300 osoba je privedeno, među kojima je i nekoliko opozicionara: Ljubov Sobolj, Ivana Ždanova, Dmitrij Gudkov i Julija Galjamina.

Pres-služba moskovske uprave MUP saopštila je za Sputnjik da je policija privela 1.074 osobe.

„Na neovlašćenom skupu u centru prestonice zbog različitih prekršaja pritvoreno je 1.074 osobe. Nakon razmatranja sud će doneti odluke prema njima u skladu sa zakonom“, rekao je portparol pres-službe.

„Veliki broj privedenih nisu stanovnici Moskve“, dodao je sagovornik agencije.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je upozorio na moguće provokacije zbog poziva da se izađe na nedozvoljenu akciju u centru prestonice i naglasio da će vlast osigurati red u gradu u skladu sa zakonom.

Izbori za Dumu Moskve su zakazani za 8. septembar 2019. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala