Vujanović: Srbi u Crnoj Gori nisu ugroženi, neka uđu u Vladu

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da Srbi nisu ni sa čim ugroženi u Crnoj Gori i da se, kako kaže — „očigledno pravi velika graja oko pozicije Srba u Crnoj Gori, koja se potpuno nerealno prikazuje“.

Kako kaže Vujanović — najbolji model za pomirenje u Crnoj Gori je da i srpske stranke uđu u Vladu.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je najveći deo imovine prepisan u vlasništvo SPC dok je on bio na čelu Vlade, Vujanović je u emisiji „Živa istina“ rekao — da ne zna, prenosi „RTCG“.

„Mislim da svi ti upisi koji su vršeni na temelju nevaljane dokumentacije pravno nemaju nikakvog značaja. To što je upisano u katastre, ako nije uz valjan dokaz, nema nikakve vrednosti. Ja ne znam uopšte kako su se upisivali, nisam se bavio time“, izjavio je bivši crnogorski predsednik.

Govoreći o tome da li je njegova Vlada na bilo koji način ohrabrila upisivanje, Vujanović je ponovio — da se izvršna vlast time uopšte nije bavila i dodao da je iz medija saznao da su rađene neke preknjižbe, ali da ne zna na osnovu čega.

Bivši predsednik Crne Gore smatra da je važno što postoji mišljenje Venecijanske komisije o Zakonu o slobodi veroispovesti i da je premijer Marković mudro postupio kada je pozvao Mitropoliju da se uključi u dogovore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala