U proleće S-400 stupa na dužnost u Turskoj

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska namerava da počne da koristi ruske sisteme S-400 „Trijumf“ na proleće, izjavio je predsednik zemlje Redžep Tajip Erdogan.

„U aprilu 2020. godine ćemo privesti S-400 u aktivno stanje. Još jednom naglašavam da Turska ni pod kakvom pretnjom neće odustati od svojih planova nacionalne bezbednosti“, rekao je Erdogan u Ankari.

On je dodao da je Turska još uvijek najbliži, najsnažniji, najisplativiji, u svakom pogledu prijateljski kandidat Evorpe s najvećim potencijalom.

"Želimo to i da ostanemo. Dovoljno je da vidimo da i Evropljani imaju istu nameru. Onaj ko nama priđe za jedan korak, mi ćemo njemu za deset", upozorio je turski predsednik.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pomeo izjavio da je Vašington obavestio Ankaru da smatra nedopustivim instaliranje protivvazdušnih raketnih sistema S-400 u Turskoj. Pre toga, američki senator Lindsi Grem je izjavio da je zatražio od šefa diplomatije Turske Mevluta Čavušoglua da ne koriste ruske S-400 i da u tom slučaju Vašington neće uvoditi sankcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala