Ruskim sportistima dozvoljeno da na Olimpijadi u Tokiju igraju pod svojom zastavom

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Olimpijskih igara
Zastave Rusije i Olimpijskih igara  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) uputio je zvanični poziv Olimpijskom komitetu Rusije (OKR) da učestvuje na Letnjim olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

„Na taj način je Olimpijski komitet Rusije, za razliku od prethodnih Igara u Pjongčangu, dobio mogućnost da formira punopravnu olimpijsku reprezentaciju Rusije koja će nastupati u glavnom gradu Japana pod svojom zastavom i bez ikakvih ograničenja ili dodatnih uslova“, navodi se u saopštenju na sajtu OKR.

Pres-služba organizacije je istakla da to važi i za predstavnike atletike, koji imaju zvaničnu dozvolu Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF) da učestvuju u takmičenjima i mogu da prođu olimpijsku selekciju.

Olimpijski krugovi u Kalinjingradu - Sputnik Srbija
Direktor Olimpijskog komiteta Rusije: Reprezentacija neće biti suspendovana sa Olimpijade

„Broj ruskih atletičara koji imaju takvu dozvolu do sada je već premašio 120 i još uvek se može povećati“, precizira se u saopštenju.

Poziv je potpisao predsednik MOK-a Tomas Bah.

Olimpijada u Tokiju biće održana od 24. jula do 9. avgusta 2020.

Na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu u Južnoj Koreji ruski sportisti su nastupali pod olimpijskom zastavom u statusu „olimpijskih sportista iz Rusije“, a razlog je bio doping skandal.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala