Rusija zatražila od Amerike da prekine sa diskriminacijom sportista

© REUTERS / Larry DowningZgrada Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u SAD je poslala protestnu notu Stejt departmentu zbog problema u vezi sa dobijanjem američke vize za teniserku Svetlanu Kuznjecovu, a zatim je zatraženo da se prekine diskriminacija ruskih sportista, saopštili su Sputnjiku iz pres-službe ruske diplomatske misije u Vašingtonu.

„Još jedna žrtva ’spore administrativne procedure‘ za dobijanje američke vize postala je poznata ruska teniserka Svetlana Kuznjecova, koja se kvalifikovala na turnir ’Siti open‘ (Citi Open), koji počinje narednog vikenda u Vašingtonu“, saopštila je ruska ambasada.

U diplomatskoj misiji su iznenađeni „nastavkom prakse sprečavanja učešća naših sportista u velikim takmičenjima koji se održavaju na teritoriji SAD“.

„Poslali smo protestnu notu Stejt departmentu i zatražili smo da se prekine diskriminaciona politika koja sprečava izdavanje viza za ruske sportiste koji treba da učestvuju na međunarodnim takmičenjima“, dodali su u pres-službi.

Ranije je Kuznjecova na svom nalogu na Instagramu i na Tviteru saopštila da zbog problema sa dobijanjem američke vize neće moći da igra na turniru u Vašingtonu, gde je trebalo da brani titulu. Kasnije je američki Stejt department odbio da objasni ovu situaciju, navodeći da su, prema američkom zakonu, podaci o vizama poverljivi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala