Radojičić i Bocan-Harčenko: Dobra saradnja Moskve i Beograda

© Foto : Grad BeogradAleksandar Bocan Harčenko i Zoran Radojičić
Aleksandar Bocan Harčenko i Zoran Radojičić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prijateljstvo Rusije i Srbije, ali i saradnja Beograda i Moskve, bile su samo neke od tema današnjeg razgovora gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i ambasodora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

Oni su se saglasili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou, ali pričali su i o tome kako da se održi i unapredi u narednom periodu.

„Sa prethodnim ambasadorom imali smo odličnu saradnju i očekuje se da će ona biti nastavljena i da će biti sve bolja i bolja i na ekonomskom i privrednom planu i u domenu kulture i sporta“, rekao je Radojičić novinarima nakon sastanka.

Dodaje i da su razgovarali o poseti gradonačelnika Beograda Moskvi, o tome kako može da se unapredi saradnja dva grada, kao i šta je to što Beogradu u ruskoj prestonici može da posluži kao primer za bolji razvoj.

© Sputnik / Radoje PantovićAleksandar Bocan Harčenko ulazi u auto na erodromu Nikola Tesla
Radojičić i Bocan-Harčenko: Dobra saradnja Moskve i Beograda - Sputnik Srbija
Aleksandar Bocan Harčenko ulazi u auto na erodromu Nikola Tesla

„Tokom boravka u Moskvi gradonačelnik Sergej Sobjanin je rekao da je važno verovati da su promene moguće i da mogu vrlo brzo da se ostvare i to sam dobro zapamtio“, naglasio je gradonačelnik i dodao da postoji želja da se Beograd razvija i da liči na Moskvu, koja je danas jedan od najlepših svetskih gradova.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da Beograd postaje najlepša prestonica u regionu i u Evropi.

„Pričali smo i o mogućnostima saradnje Moskve i Beograda. Ima dosta projekata u različitim sferama — privreda, ekonomski odnosi, trgovina i kultura, i očekujemo unapređenje saradnje“, rekao je Bocan-Harčenko.

Dodaje da Beograd i Moskva mogu da naprave snažan podsticaj za dalji razvoj saradnje i odnosa Rusije i Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala