Moskva o „ruskim tenkovima na putu za Srbiju“: Apsolutna laž Rumunije!

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T-72B3 na vojnim vežbama u Rostovskoj oblasti
Tenkovi T-72B3 na vojnim vežbama u Rostovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je informacije rumunskih vlasti o navodnom blokiranju i zadržavanju brodova sa ruskim oklopnim transporterima koji su išli za Srbiju.

„Ministarstvo odbrane Rusije nije slalo nijedan brod za transport vojne tehnike Dunavom u Srbiju. Sve optužbe o takvim isporukama i navodnim ’zadržavanjima‘ ruskog transporta sa oklopnim transporterima od strane Rumunije su apsolutna laž“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da se „izvoz proizvoda vojne namene iz Ruske Federacije u Srbiju odvija u strogom skladu sa međunarodnim pravom i u okviru bilateralne vojno-tehničke saradnje“.

„Sve isporuke su izvršene u strogom skladu sa uslovima zaključenog ugovora i u rokovima dogovorenim između strana“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije saopštilo da ta zemlja nije propustila transport sa ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala