Ko šije odelo za Nikolu Teslu?

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako se prave replike odela našeg najvećeg naučnika za potrebe muzeja i šta nam odeća govori o Teslinoj ličnosti — za emisiju „Orbita kulture“ objašnjava kostimograf Jelena Stokuća.

Da li su slikari fantastike, čija su se dela našla na izložbi u galeriji „Pariski krug“, svoje nadrealne svetove stvarali usled skučenosti realnog života i šta, osim Pariza, povezuje Ljubu Popovića, Petra Omčikusa, Batu Mihailovića i Miloša Šobajića — otkriva nam Živojin Ivanišević, osnivač galerije „Pariski krug“, u kojoj je otvorena izložba „Fantastika u srpskom slikarstvu“.

Ko šije odelo za Nikolu Teslu?

Slušajte nas i saznajte šta nam je, neposredno po dobijanju „Zlatne arene“ u Puli, u telefonskom razgovoru otkrila Dana Budisavljević, rediteljka filma „Dnevnik Dijane Budisavljević“, koji je trijumfovao na ovom čuvenom filmskom festivalu.

Kakvu snagu ima jedan omanji automobil, kad uspeva godinama da spoji ljude iz najrazličitijih delova sveta, kakvom supkulturnom fenomenu svedočimo, u čijem je epicentru popularni „Spaček“ i zašto je i danas prepoznatljiv simbol jednog drugačijeg vremena — razgovaramo sa Davorom Gabrićem, predsednikom kluba ljubitelja „Spačeka“, i sa našim kolegom „spačekistom“ Urošem Bobićem.

Šta nam, osim opominjućeg naslova, poručuje izložba „Zemlja nije moj dom“, pitamo njenog autora, čačanskog umetnika Nenada Marića.

A sa poznatim džez muzičarem Vasilom Hadžimanovim razgovaramo o predrasudama sa kojima se susreću deca slavnih umetnika, ali i o stanju na srpskoj muzičkoj sceni.

Emisiju „Orbita kulture“ slušajte subotom od 10 časova na talasima Radija Studio B i onlajn na našem sajtu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala