Glavni mehaničar ruskog tankera ispričao detalje zaplene broda

© Foto : Security Service of UkrainePripadnik Službe bezbednosti Ukrajine
Pripadnik Službe bezbednosti Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sergej Karpov, glavni mehaničar ruskog tankera, koji je zadržan u luci „Ismail“, nakon dolaska u Moskvu ispričao je kako su se ponašali pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine kada su se popeli na brod radi vršenja pretresa.

Pripadnici SBU su, kako tvrdi mehaničar, bili korektni, nisu bili grubi, niti su koristili silu. Tokom pretresa policija je govorila na ruskom jeziku.

„Nije se čula ni reč ukrajinskog“, dodao je Karpov.

Kako je naglasio Karpov — postavljali su im standardna pitanja: odakle su došli, koliko su plovili, gde su bili, kako su se na tom mestu našli i slično. Pripadnici SBU nisu ograničavali njihovo kretanje, već su im saopštili da nemaju nikakve namere prema njima. Mehaničar je rekao da su u početku ovu situaciju shvatili kao šalu.

„Zatim smo videli da je sve ozbiljno. Videli smo da se normalno ponašaju — nije bilo nikakve napetosti“, ispričao je on.

Prema rečima Karpova, sada svi članovi samo žele da se vrate kući. On sam planira da stigne u Novorosijsk, da se odmori, a zatim traži novi posao. Karpov je na kraju rekao da plovi već 40 godina, ali da mu se ovako nešto desilo prvi put.

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je juče da je u luci Ismail u Odeskoj oblasti zaplenila ruski tanker „Nika spirit“. Ukrajinska strana tvrdi da se on nekada nazivao „Nejma“ i da je navodno učestvovao u blokiranju prolaska ukrajinskih ratnih brodova tokom incidenta u Kerčkom moreuzu. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije — ruska strana razjašnjava okolnosti zadržavanja tankera kako bi preduzela adekvatne mere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala