Cvijanovićeva: Ako je njihov uslov kretanje ka NATO-u, naš uslov je kretanje ka EU

© Srna / Borislav ZdrinjaŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako je neko uslovio formiranje vlasti u BiH nakon izbora kretanjem u NATO, onda ćemo mi da uslovimo kretanjem ka EU, izjavila je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je na konferenciji za medije u Beogradu nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić upitana da prokomentariše svoju izjavu u kojoj je navela da ako je tačno da je deo opozicije formirao novu većinu na nivou BiH, da su morali pristati na uslov SDA, što je aktivacija MAP (Akcioni plan za članstvo u NATO-u).

Ona je potvrdila da je to kazala jer je bilo prilika da se svih ovih meseci vide „nepotrebne blokade kada je u pitanju formiranje Saveta ministara, koje dolaze iz političkog Sarajeva, prevashodno od SDA“.

„I rekla sam da ako vi govorite da je to uslov uslova da morate da aktivirate mape i da pošaljete godišnji nacionalni izveštaj, onda ako ste to sa nekim drugim dogovorili, to znači da je neko drugi prihvatio. Ovo je nepotrebno mrcvarenje što mi vidimo u BiH i potpuno je nepotrebno da se na bilo koji način blokira formiranje vlasti“, kazala je Cvijanovićeva.

Istakla je da kao rezultat neformiranja vlasti i uslovljavanja sada postoji situacija u kojoj BiH dodatno gubi svoj kredibilitet, a da nikada nije imala viška kredibiliteta.

„Nikad nije bilo dovoljno sposobnosti, imate izmrcvarenu strukturu i činjenicu da ste imali izbore i da nakon toga niste namerno sproveli izbornu volju građana zato što ste odlučili da to uslovljavate na neki način. Pa pošto su oni to uslovili kretanjem ka NATO-u, onda ćemo mi da uslovimo kretanjem ka EU, jer su oni blokirali kretanje ka EU“, kazala je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zabrinutost za interese Republike Srpske, koji ne treba da trpe štetu nastalu zbog takvog okruženja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala