Ambasada SAD Kuznjecovoj: Svetlana, viza te čeka! Kuznjecova: Kasno!

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Svetlana Kuznjecova
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji je pozvala teniserku Svetlanu Kuznjecovu da kontaktira diplomatsku misiju i saopštila da joj je viza gotova.

„Videli smo medijske izveštaje o situaciji sa teniserkom Svetlanom Kuznjecovom i njenim problemom sa vizom. Kontaktirali smo je direktno kako bismo se uverili da može da ide u SAD da učestvuje na takmičenjima, ali nismo dobili odgovor. Svetlana, ako čitate ovo saopštenje, pozovite nas, Vaša viza vas čeka“, napisala je portparolka američke diplomatske misije Andrea Kalan na svom nalogu na Tviteru.

​Teniserka je za Sputnjik nakon toga komentarisala da dobijanje vize ne menja činjenicu da ona neće nastupiti na turniru u Vašingtonu.

„Ako viza bude spremna danas ili sutra, to ništa ne menja, jer sam se već povukla sa turnira u Vašingtonu. Nema aviona, sigurno neću da odem u poslednjem trenutku. Dakle, već je kasno“, konstatovala je Kuznjecova.

„Dok ne vidim tu vizu neću verovati. Već su mi uzimali pasoš i vraćali. Danas je petak, nemam vremena da igram u Vašingtonu“, dodala je ruska teniserka.

Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama uputila je protestnu notu Stejt departmentu zbog problema sa vizom.

„Uputili smo protestnu notu Stejt departmentu i zahtevali da prekinu sa diskriminacionom politikom u vezi sa izdavanjem viza ruskim učesnicima međunarodnih događaja“, navodi se u saopštenju.

Svetlana Kuznjecova je u četvrtak objavila da neće igrati na turniru u Vašingtonu, gde je trebalo da brani titulu, zato što nije dobila američku vizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala