Zvanična Moskva o zapleni tankera: Posledice će biti momentalne

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na poslovni centar Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Pogled na poslovni centar Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukoliko je cilj situacije sa zaplenom ruskog tankera hapšenje državljana Ruske Federacije, i to sa namerom da oni postanu taoci — odgovor Rusije će biti momentalan, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

„Trenutno radimo na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa situacijom zadržavanja ruskog tankera, kako bi se preduzele adekvatne mere“, navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe i da incident sa zadržavanjem ruskog broda predstavlja grubo kršenje svih pravila međunarodnog prava.

Istovremeno, šef komiteta za međunarodne odnose ruske Državne dume Leonid Slucki smatra da incident sa zaplenom ruskog tankera predstavlja pritisak Ukrajine na istragu koju Rusija sprovodi u vezi sa uhapšenim ukrajinskim mornarima, tokom incidenta u Kerčkom moreuzu.

„Ukrajina na sopstvenu provokaciju reaguje piraterijom. To je nezakonit pritisak na istragu“, istakao je.

Oglasio se i šef komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov koji je rekao da bi ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski što pre trebalo da saopšti svoj stav po pitanju zadržavanja ruskog tankera.

„Ili Služba bezbednosti Ukrajine deluje samostalno i pokušava da u to uvuče Zelenskog, ili po nalogu ukrajinskog predsednika, što bi bilo jako loše, jer bi to predstavljalo nastavak politike koju je vodio njegov prethodnik Petro Porošenko“, zaključio je Kosačov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala