Zelenski i Tramp razgovarali telefonom

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeUkrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Zelenski i Donald Tramp razgovarali su telefonom, saopštila je pres-služba ukrajinskog lidera.

„Vladimir Zelenski je održao telefonski razgovor sa američkim predsednikom“, navodi se u saopštenju na sajtu predsednika Ukrajine.

Američki predsednik čestitao je ukrajinskom kolegi na ubedljivoj pobedi njegove stranke Sluga naroda na vanrednim parlamentarnim izborima i na uspešnom održavanju slobodnih i demokratskih izbora, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Tramp pozvao Zelenskog u Vašington, ali nakon sastanka sa Putinom

Tramp je potvrdio kontinuiranu podršku Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i spremnost američke strane da u potpunosti pomogne u realizaciji opsežnog programa reformi u Ukrajini, ističe se u saopštenju.

Zelenski je, sa svoje strane, zahvalio Trampu na „liderstvu Sjedinjenih Američkih Država u održavanju i pojačavanju sankcionog pritiska na Rusiju“.

U saopštenju se dodaje i da su Tramp i Zelenski takođe razgovarali o načinima za jačanje odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine, uključujući i energetsku i ekonomsku saradnju. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala