Tramp: Malerovo svedočenje pokazalo da je priča o Rusiji prevara

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp ocenio je, posle svedočenja bivšeg specijalnog istražitelja Roberta Malera pred Kongresom, da je „Republikanska stranka imala dobar dan“, dok je istragu o dosluhu svog izbornog štaba sa Rusijom nazvao „lovom na veštice“ i „prevarom“.

Tramp je rekao da Maler, koji je pred poslanicima potvrdio da predsednika nije oslobodio sumnje, nije imao dobar nastup pred dva odbora Predstavničkog doma i da će to negativno uticati na šanse demokrata u izbornoj kampanji 2020. godine.

„Imali smo veoma dobar dan danas, i Republikanska stranka i naša zemlja. Ne postoji odbrana za ono što je Robert Maler pokušao da brani. Mislim da svi razumeju da nema odbrane ove smešne obmane, ovog lova na veštice, koji traje već dugo“, rekao je Tramp.

Mešanje u izbore

Mediji prenose i da je Maler tokom svog svedočenja potvrdio da se Rusija mešala u izborni proces u Americi 2016. godine.

Iako nije mogao da dokaže dosluh između izbornog štaba Trampa i Kremlja, Rusiju je optužio da je počinila „federalni zločin“, zato što je, navodno, hakovala kompjutere demokrata za vreme predizborne trke 2016. godine.

On je pojasnio da su pripadnici ruske Glavne obaveštajne službe (GRU) bili u mogućnosti da ukradu oko 70 gigabajta podataka sa mnogobrojnim mejlovima i dokumentima sa servera Demokratske partije SAD.

Ti dokumenti i mejlovi su, dodao je Maler, potom predati „Vikiliksu“, koji je to sve objavio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala