Zašto Kuznjecova ne ide u Vašington: Nikad mi se ovako nešto nije desilo!

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Svetlana Kuznjecova
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova neće igrati na turniru u Vašingtonu, na kom brani titulu, zbog problema sa američkom vizom.

„Nažalost, morala sam da se povučem sa turnira u Vašingtonu zbog problema sa američkom vizom. Želim da se izvinim svojim navijačima koji me tamo čekaju. Neću uspeti da odem tamo i da pokušam da odbranim titulu. Nikada mi se tako nešto nije desilo i nadam se da ću jednoga dana konačno dobiti vizu i igrati bar na nekim turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama“, napisala je Kuznjecova na svom nalogu na Tviteru.

​Turnir u Vašingtonu sa nagradnim fondom većim od 225.000 dolara održaće se od 29. jula do 4. avgusta. Kuznjecova je dva puta bila pobednica turnira — 2014. i 2018. godine.

Američki Stejt department odbio je da objasni situaciju sa izdavanjem vize ruskoj teniserki.

„Podaci o vizama su poverljivi prema američkom zakonu, i zato ne možemo da dajemo detalje o konkretnim slučajevima sa vizama“, izjavio je predstavnik Stejt departmenta za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ne treba spekulisati o tome ko može ili ne može da dobije vizu. Odluku donosi konzularno osoblje koje razmatra zahtev aplikanata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala