Matvijenkova: Zelenski avansno zadobio poverenje građana, sada nema nazad

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski avansno je zadobio poverenje građana i sada više ne može da prebacuje odgovornost i da koristi „lepe fraze“ kao izgovore, izjavila je predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko.

„Gospodin Zelenski i njegova stranka dobili su toliki avans na osnovu predizbornih obećanja. Imajući u vidu da je stranka ’Sluga naroda‘ osvojila većinu, predsednik Ukrajine više ne može da prebacuje odgovornost za svoje postupke. Ljudi očekuju konkretne rezultate i mir u Ukrajini“, istakla je.

Matvijenkova je navela i da, nakon parlamentarnih izbora, postoji osnov za optimizam u odnosima između Rusije i Ukrajine, ali će sve zavisiti od programa koji će sprovoditi novo ukrajinsko rukovodstvo.

U osvrtu na same izbore, Matvijenkova je rekla da oni nisu bili u skladu sa međunarodnim demokratskim normama, budući da milioni građani Ukrajine, pre svega iz samoproglašenih Republika Donjecka i Luganska, kao i oni koji su se u tom trenutku nalazili u Rusiji, nisu imali pravo da glasaju.

Podsetila je i da Ukrajina nije uputila poziv za praćenje izbora posmatračima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, kao ni predstavnicima Rusije.

„Ovi izbori, baš kao i nedavno održani predsednički, još jednom su pokazali da građani Ukrajine odbacuju politiku koju je sprovodila bivša vlast“, zaključila je Matvijenkova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala