Kuznjecova za Sputnjik: Verujem da je sport daleko od politike

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Svetlana Kuznjecova
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova komentarisala je za Sputnjik probleme sa dobijanjem američke vize i izrazila nadu da je sport daleko od politike.

„Teško je reći šta je razlog. Prvi put se suočavam sa ovim. Uvek sam predavala dokumente za vizu u Moskvi i nije bilo nikakvih problema. Od 16. godine učestvovala sam na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne želim ovo da tumačim. Verujem da je sport daleko od politike“, rekla je Kuznjecova.

Teniserka je istakla da joj u svemu pomažu porodica i prijatelji.

„Danas me je pozvao (ruski teniser) Karen Hačanov. On je tamo krenuo istim letom kojim sam i ja htela da odletim na turnir. Podržao me je. Želeo je da letimo zajedno“, ispričala je ona.

Kuznjecova je dodala da se žalila Ženskoj teniskoj asocijaciji (VTA), a Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država se obratio konzulatu, ali je dobio isti odgovor: „Slučaj je na razmatranju“.

Na pitanje šta sada može da očekuje, Kuznjecova je odgovorila: „Već sam došla do tačke da ne gajim nikakve iluzije, iako je nakon moje današnje objave konzulat napisao: ’Donesite pasoš‘. Ali ne znam šta će od toga biti“.

Ranije je Kuznjecova na svom nalogu na Instagramu i Tviteru saopštila da zbog problema sa dobijanjem američke vize neće moći da igra na turniru u Vašingtonu, gde je trebalo da brani titulu. Kasnije je američki Stejt department odbio da objasni ovu situaciju, navodeći da su, prema američkom zakonu, podaci o vizama poverljivi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala