Kolumnista nemačkog Bilda „okrivio“ NATO bombe za uspehe Novaka Đokovića

© AP Photo / Carl RecineNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković je pre desetak dana osvojio još jednu titulu u Vimbldonu, iako je publika bila otvoreno neprijateljski raspoložena prema njemu i navijala za Rodžera Federera.

Na to se osvrnuo i kolumnista nemačkog „Bilda“ Franc Jozef Vagner, koji je u svom autorskom tekstu uputio reči podrške našem najboljem teniseru. Tekst koji je sa nemačkog jezika prevela Barbara Novaković prenosimo u celini:

„Omraženi Novače Đokoviću,

ima li usamljenijeg srca od Vašeg, nakon pobede nad Rodžerom Federerom? Dame i gospoda u kraljevskoj loži posmatrali su namrgođeno i bezobrazno — milioni ispred malih ekrana nezadovoljni su Vašom pobedom. Osetili ste to. Klicali su na svaki Federerov poen, na svaki Vaš promašaj još više. Vimbldonsko finale igrali ste prezreni. Zašto Vas gledaoci ne vole? Jer izgarate u svojim stremljenjima. Federer je oličenje modernog sportiste: lagan, elegantan. Federer je kao kita cveća. Vi, Novače, ste kao bodljikavi kaktus, trnoviti grm. Ja znam tu nit Vašeg bića. Imali ste 12 godina. Noćima ste boravili u skloništu, dok su NATO bombe padale nad Balkanom. Sa 12 godina niste znali da li ćete dočekati svojih 13 godina. Vi ste onaj koji opstaje. Vaša igra je borba.

Čestitam Vam pobedu na Vimbldonu.

Od sveg srca.

Franc Jozef Vagner, kolumnista nemačkog ’Bilda‘.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala