„Izopačeni milijarder“ pokušao da se ubije u zatvoru?

© AP PhotoDžefri Epstajn
Džefri Epstajn - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki milijarder Džefri Epstajn, koji u zatvoru čeka suđenje po otužbi za zlostavljanje maloletnica, pronađen je u ćeliji u polusvesnom stanju sa povredama na vratu.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Epstajn (66) koji je pronađen kako leži na podu ćelije, prebačen je u bolnicu, prenosi Tanjug.

Nije jasno kako je Epstajn zadobio povrede, a istražitelji pokušavaju da utvrde šta se desilo.

En-Bi-Si navodi izjavu neimenovanog izvora da nije isključen pokušaj samoubistva.

Epstajn je smešten u zatvor na Menhetnu sa jakim merama obezbeđenja, gde će ostati do kraja suđenja zbog optužbi za seksualnu trgovinu više desetina maloletnih devojaka, nakon što je sud odbio njegov zahtev da bude u kućnom pritvoru u njegovoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

On se izjasnio da nije kriv.

Optužen je da je organizovao „gole masaže“ i druge seksualne radnje maloletnih devojaka, kao i da je nekim devojkama plaćao da vrbuju druge, i to u periodu između 2002. i 2005. godine.

Poznato je da je krug njegovih društvenih kontakata godinama uključivao Donalda Trampa pre nego što je postao predsednik SAD, bivšeg predsednika Bila Klintona i britanskog princa Endrua, prenosi Rojters.

Pretresom Epstajnove kuće policija je pronašla stotine hiljada slika obnaženih žena, od kojih su neki maloletne, novac, dijamante i vredne umetničke predmete.

Epstajn je 2008. izbegao slične optužbe u kontroverznom sporazumu, kada je priznao krivicu za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloletnica i tako izbegao moguću doživotnu kaznu.

Umesto toga dobio je samo 13 meseci zatvora i registrovan je kao seksualni prestupnik.

Zbog tog slučaja, ministar za rad Aleksa Akoste, koji je sklopio sporazum sa Epstajnom dok je bio državni tužilac u Majamiju, bio je prinuđen da podnese ostavku.

Epstajn je uhapšen 6. jula, nakon što je njegov privatni avoin sleteo na aerodrom u Nju Džersiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala