Beloruski diplomata ranjen u Ankari došao svesti

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Ankaru
Pogled na Ankaru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruski diplomata koji je sinoć ranjen u Turskoj došao je svesti, njegova supruga ga je posetila, izjavio je ambasador Belorusije u Ankari Andrej Savinih.

„Hitna operacija je bila uspešna, naš zaposleni se nalazi na intenzivnoj nezi. Danas je za vreme ručka došao svesti i sa njim se videla supruga“, rekao je ambasador, prenosi agencija „Belta“.

Savinih je istakao da je diplomata „u stabilnom stanju, iako teškom“. „Doktori nam ulivaju nadu“, dodao je on.

„Trenutno je stanje našeg diplomate stabilno. Lekari ankarske bolnice ’Guven‘ učinili su sve što je u njihovoj moći kako bi mu spasili život i mi se nadamo da će se on oporaviti, to je najvažnije. Tokom ovog tragičnog incidenta zadivio nas je brz i iskren pristup, reakcija turskih vlasti bila je na najvišem nivou. Apsolutno sam uveren da ono što se desilo neće negativno uticati na konstruktivne i prijateljske odnose Turske i Belorusije“, dodao je Savinih.

Belorusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je diplomata ranjen u napadu mentalno nestabilne osobe. Prema izvoru iz ambasade Belorusije u Ankari, zamenik beloruskog ambasadora Aleksandar Poganšev zadobio je nekoliko rana od metaka dok je šetao sa svojim sinom u parku Dikmen u Ankari. Prema rečima turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, istraga ovog slučaja se nastavlja, ali, prema preliminarnim podacima, zločin je počinjen zbog svađe i nema nikakve političke motive.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala