Vulin i Bocan-Harčenko: Vojna saradnja Srbije i Rusije veoma uspešna

© Foto : Ministarstvo odbreneAleksandar Vulin i Aleksandar Bocan Harčenko
Aleksandar Vulin i Aleksandar Bocan Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Vulin poželeo je dobrodošlicu Bocan-Harčenku i izrazio zahvalnost prethodnom ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu na doprinosu za unapređenje saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje, dodavši da je uveren da će se i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom, kao odličnim poznavaocem prilika na Balkanu, uspešna saradnja nastaviti.

Prema rečima ministra Vulina, između naših država postoje istorijski duboki koreni, a otvoren i iskren odnos dvojice predsednika i vrhovnih komandanata vojski Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, može i dalje da ih jača, što će svakako doprineti ostvarenju još boljih rezultata na polju saradnje u oblasti odbrane, kao i sveukupne saradnje.

Posebnu zahvalnost Ruskoj Federaciji ministar Vulin izrazio je na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i povodom dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u situacijama kada je interes naše države bio ugrožen.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar Vulin je izjavio da je pokušaj formiranja „vojske Kosova“ sasvim neprihvatljiv, a da su pokušaji stvaranja „velike Albanije“ pretnja miru na čitavom Balkanu. Posebno brine ćutanje međunarodne zajednice, ali i zemalja regiona, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin rekao je ambasadoru Ruske Federacije da je sa zadovoljstvom prihvatio lični poziv ministra odbrane Šojgua da prisustvuje „Međunarodnim vojnim igrama 2019“ u Moskvi.

Na današnjem sastanku, vojna saradnja ocenjena je kao jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije, a posebno realizacija zajedničkih vežbi i nastavak vojno-tehničke saradnje.

Ministar odbrane poželeo je ambasadoru Bocan-Harčenku sve najbolje u obavljanju nove dužnosti i uspeh u diplomatskoj misiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala