Vučić o saslušanju Haradinaja: Već je izašao, hoće malo i da ruča s njima?

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu kada je u pitanju Ramuš Haradinaj, i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko doneti pravdu.

„Već je izašao, hoće malo i da ruča s njima?“, prokomentarisao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje novinara da li će u Hagu pravda biti zadovoljena.

Srpska suza nije imala i neće naći roditelje, odgovorio je Vučić.

„Nemojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu. Nije nam je donosio dosad, neće nam je doneti ni ubuduće. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je bio taj let od Prištine do Beča i Haga“, kazao je Vučić.

A komentarišući to što je Haradinaj otišao avionom Bedžeta Pacolija, kaže:

Ramuš Haradinaj u Hagu - Sputnik Srbija
Završeno saslušanje Haradinaja, Tužilaštvo mu zabranilo da govori o toku ispitivanja

„Namučio se, možda nije bilo stjuardesa u avionu, i to Pacolijevom. Kako čujem, išao je Pacolijevim avionom. Kaže da je dugo čekao ovaj drugi avion. Teška situacija, namučio se veliki junak“.

Kaže da ne može da odgovori da li će pravda biti zadovoljena i ukazuje na dvostruke standarde.

„Kada nekog pitate — kako je moguće da pravite drugu albansku državu u srcu Evrope, kažu da imaju pravo na samoopredeljenje... Kad pitate —zašto neki drugi u regionu nemaju to isto pravo, prema definisanim teritorijama, i to ne zato što vi to tražite već samo pitate za princip, oni kažu — vi Srbi morate da razumete da je to protiv vas, ali da ne može drugačije da bude" rekao je on.

Ističe da je to uvek teško pitanje za pravnike — ko i pod kojim uslovima ima pravo na samoopredeljenje.

Predsednik dodaje da onda shvatite da su pravo i pravda umrli.

„Mi Srbi treba da zaboravimo, da ne računamo na pravo i pravdu koje će neko drugi da nam donosi i određuje. Moramo da se izborimo za bolju, snažniju i jaču Srbiju i bolju budućnost, i da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo da govorimo, i kada počnemo govorimo da ne ugrožavamo svoju budućnost“, istakao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala