Severna Koreja zadržala ruski ribolovni brod: Stigle i ruske diplomate

Pratite nas
Severnokorejska pogranična služba zadržala je ruski ribolovni brod „Sjanhalinj 8“, u vlasništvu „Severoistočne ribolovne kompanije“.

Pogranična služba je intervenisala na udaljenosti od oko 55 nautičkih milja od teritorije Severne Koreje, gde je zaustavila ruski brod, isključila sve uređaje za komunikaciju i preusmerila brod u luku Vonsan.

Direktor ove ruske ribolovne kompanije Sergej Sedler je za medije rekao da je odmah kontaktirao ruske diplomate u Severnoj Koreji koji su u međuvremenu navodno uspeli da stupe u kontakt sa posadom broda.

Prema informacijama koje je Sedler dobio od diplomata, severnokorejska pogranična služba je zadržala ruski brod jer je on navodno nezakonito prošao kroz „strogo čuvanu zonu“, iako je išao standardnom rutom.

Sedlar je naveo i da je na brodu bilo ukupno 17 članova posade, među kojima je bilo i građana Južne Koreje, te da su graničari kapetana i njegovog pomoćnika, kao i dvojicu Južnokorejaca prebacili u specijalni hotel, dok se ostali i dalje nalaze pod stražom, u kabinama broda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala