Rusija: Dolaskom Džonsona na mesto premijera odnosi se neće promeniti

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dolaskom Borisa Džonsona na mesto premijera Velike Britanije, odnosi između Londona i Moskve se neće promeniti, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Kelin.

„Ne mislim da će se bilo šta promeniti u odnosima između Moskve i Londona, jer Džonson pripada onoj grupi ljudi koja već duže vreme radi na pogoršanju odnosa. Uprkos tome što je on kao šef diplomatije boravio u Moskvi u zvaničnoj poseti, ta politička linija ostaće nepromenjena, i to najverovatnije duže vreme“, rekao je Kelin.

Ruski diplomata je ocenio i da je, uzimajući u obzir činjenicu da Džonsona ne podržava većina poslanika, čak ni kada je reč o konzervativcima, malo verovatno da će ova vlast sa njim na čelu dobiti sigurnu podršku većine britanskog stanovništva.

Upravo stoga, dodao je Kelin, mnogi stručnjaci ne isključuju mogućnost da će do parlamentarnih izbora doći već na jesen ove godine.

Kelin je naveo i da se u skorijoj budućnosti ne očekuju nikakve zvanične posete.

„Sa sigurnošću mogu da tvrdim da ne postoje nikakvi planovi da se organizuju bilo kakvi susreti visokih zvaničnika Rusije i Velike Britanije“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala